З 04.10 по 12.10.2021 року у нашому ліцеї був проведений декадник музичного мистецтва, образотворчого мистецтва та трудового навчання.

У рамках декадника художньо-естетичного циклу проводилися різноманітні та цікаві заходи.

Декадник розпочався онлайн-уроком до Всесвітнього дня тварин для учнів 5-6 класів, де діти вчилися формувати просторове уявлення та проявляли свою креативність, творчість і фантазію, малюючи своїх улюбленців- тварин( вчитель СЕРНЮК Л.В.).

Творча майстерня вчителя трудового навчання ДОМНЮКА П.Б. представила виставку робіт « Світ фантазії  й творчості педагога та ліцеїстів на уроках трудового навчання» і організувала день відкритих дверей для учнів 3-4 класів «Вчимося майструвати». Цей день був для дітей пізнавальний і повчальний,  оскільки не тільки ознайомилися з інструментами ручної праці, але і самі пробували майструвати.

З метою виховання патріотизму в рамках декадника було проведено конкурс малюнків «За нашу свободу». Кращі роботи ліцеїстів були виставлені на міський конкурс і були відзначені грамотами (вчитель СЕРНЮК Л.В.).

В рамках декадника продемонстрували свою майстерність юні гуртківці. Якщо учні 5-6 класів ( гурток «Веселі барви», керівник СЕРНЮК Л.В.) продемонстрували виготовлені власноруч мягкі іграшки, то умілі рукодільниці (гурток «Українська народна вишиванка», керівник ВЕРЕМЕЙЧУК Л.М.) показали свої вишивки, виконані різними техніками: хрестиком, бісером, гладдю.

У Всесвітній день музики з успіхом пройшов виховний захід для учнів 4-7 класів «Цікавий світ музики», який відзначався раціональним поєднанням колективних, групових та індивідуальних форм роботи. Також був проведений вокальний конкурс «Соловейки нашого ліцею»(вчитель НАЦЮК О.О.).

Цікаво і пізнавально була проведена квест-гра «У пошуках скарбів образотворчого мистецтва» для учнів 6-Б класу на природі (вчитель СЕРНЮК Л.В.).

Декадник художньо-естетичного циклу завершився підведенням підсумків та нагородженням переможців і активних учнів грамотами. І хоч не всі виростуть Моцартами і Рафаелями, але естетичні почуття, сформовані такими заходами, залишаться на все життя.